Sidor

torsdag 3 februari 2011

Voilá! En brudklänning


Voilá! En klar brudklänning! =) Tjusigt, tjusigt, eller vad säger ni? 
Hmmm...kanske inte.... Men om ett tag så kommer den bli såå fin!

Jag hade alltså provning med brudklänningen i helgen och så här blev resultatet av toiléprovningen. Vi bestämde oss för att göra om stort sett hela livstycket och det är därför det är nålat så infernatiskt över bysten. Det röda V:et i halsen är hur ringningen ser ut på mönsterdelen, och som ni ser har vi höjt upp den i halsen ganska rejält. Dessutom kommer ringningen att hållas ihop med ett band uppe vid nyckelbenet.
Runt midjan blir det ett draperat skärp som eventuellt kommer knäppas med klädda knappar i ryggen. 


Nästa steg i arbetet blir att:

1) Städa hela ateljén. Det jobbigaste med att sy i ljusa tyger är att allt måste vara så rent eftersom varje liten prick på tyget syns!

2) Införskaffa ett sidenstrykjärn. Sidentyger får fläckar av vatten och därför är det bra att ha ett eget strykjärn till sidentyger som man aldrig någonsin har vatten i. 

3) Dubblera tyget. Att dubblera kallas det för när man stadgar upp ett tyg som annars lätt spricker i sömmarna. Genom att sy ihop två tyglager så håller det andra tyget emot och förhindrar att det yttre tyget går sönder. Oftast dubblerar man direkt med fodertyget eller med moll, som är en tunn bomullskvalité.

1 kommentar:

  1. Kul att få följa hur klänningen växer fram! Här behöver oxå städas i syrummet, om än mer akut i lådor och på bord än golv.

    SvaraRadera