Sidor

tisdag 27 mars 2012

Vårjacka

Nu är det inte långt tid kvar innan vi flyttar... Det mesta är packat, så jag tänkte passa på att skriva ett nytt blogginlägg.

Innan jag monterade ner mitt syrum i beståndsdelar och märkte på lådorna med rubriker som "strykjärn och fina tyger" samt "sypärmar och fula tyger", sydde jag färdigt lilla Ts fodrade vårjacka som hon sedemera invigde förra helgen.

Den blev ganska fin, om jag får säga det själv :) Härlig unisexmodell och förhoppningsvis tillräckligt stor att hon kan ha den även i höst. Jag valde att fodra den med ett tunt quiltat foder för att den skulle bli lite varmare.

Mönstret är helt och hållet mitt eget. Yttertyg och foder från Ohlssons tyger, Röd manchester från Stoff och Stil (som förresten har öppnat i Stockholm, tjoho!) och dragkedja från Bibbis textil.

Dagens tips: Jag sydde dit reflexband nere vid fållen på baksidan av jackan. Sådana band brukar vara jättedyra men på Stoff och Stil kan man köpa 3 meter för typ 20 kr, och de har även reflexpasspoalband. Väl värt en investering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar