Sidor

fredag 24 februari 2012

Lapptäcke eller Vad ska man göra av allt typspill?

Jag har länge funderat på vad jag ska göra med allt tygspill som blir över. Ni vet, det tyget som inte är tillräckligt stort för att sy dräggelsjalar av, men inte tillräckligt lite för att slängas. Jag har en överfull låda modell flyttkartong med tygspill och för ett tag sen kom jag på att jag skulle testa att sy snuttefiltar.

Sagt och gjort, jag skar till fyrkanter av tygspillet som jag sydde ihop så att det blev en större fyrkant och därefter skar jag till en bit velour till baksida. Innan jag sydde ihop de två tyglagren, satte jag dit småbitar av brodyrband och märklappar; perfekta för den lilla att suga och tugga på!

Men åh! Varför blir det så här ibland för? Snälla bloggis, sluta vrida på alla bilder!

Uppifrån höger (eller ska jag säga längst ner till höger...?) : blå moln från Ernst, gröna grodor från Gekko, rosa farmer från JNY Design
Mittenraden: två elefanter.. från Liandlo, röda moln från JNY Design, gul/orangerandig trikå från e-slöjd
Längst ner: rosa/röda apor från Ernst, turkosa apor från JNY Design, lila IrisVisa från Strömming Design
Brodyrband: KarinOttilia samt Ohlssons tyger
Märklappar: Mina namnband

(Observera att Ernst textil är en grossist och enbart säljer till företag. Deras tyger finns dock i de flesta svenska tygaffärer.)


Vill du också ha en snuttefilt? 
Kontakta mig så syr jag en till dig med! Kostar 150 kr + frakt

2 kommentarer:

  1. Jag hittade dig! Fin blogg!!! /Ulrika på Stoff & Stil

    SvaraRadera
  2. jag ville bara säga tack för att du beskrev hur man syr muddar=)jag försöker själv sy men är total nybörjare och får klura på allt=)

    SvaraRadera