Sidor

onsdag 13 februari 2013

Mammas lejonunge

Jag har fått en ny favorit. Eller ja, två nya favoriter skulle jag kunna säga. Dels min lilla bebis såklart som precis har börjat le och skratta, men även en ny bodyfavorit! Den här omlottbodyn såg jag första gången hos Strömming Design som hade sytt upp den inför förra syfestivalen. Jag tycker verkligen att den är toppen på alla sätt och vis. Enkel att sy men ser ändå välarbetat ut. Inte femtio-elva tryckknappar som måste slås i på precis rätt ställe och enkel att sätta på sin lilla bebis. Den är perfekt helt enkelt!
Gissar på att det kommer att bli en hel del omlottbodys i lilla Es garderob :)

Mönstret är från Ottobre 1/2012 och är sydd i storlek 62. Jag upplever att den är något stor i storleken, men sitter fint på mitt lilla pyre ändå. Då finns lite växtmån :)
Jerseytyget med lejonen är nytt för våren/sommaren 2013 hos Stoff och Stil och därifrån kommer även den mörkbruna muddväven som jag har kantat med.
Tryckknapparna är från Babythings och de trycker jag fast med min Kam-press. Vi är inte helt överens än för jag tycker det är svårt att få fast knapparna på exakt rätt ställe, men det blir lättare för varje gång.


Dagens tips: Numera kantar jag alltid tröjor och bodys som har en omlottskärning med trevikt mudd/stretchjersey från Stoff och Stil. Den är mycket mer stabil än exempelvis interlock och det gör att halsringningen håller sig fin längre. Man kan även stryka på en remsa med mellanlägg innan man kantar halsen med interlock, men det finns risk för att halsen blir helt stum istället.

Dagens märkliga: Jag som inte tycker om brunt i vanliga fall, har sytt massor av kläder i bruna nyanser  under de senaste veckorna. Senast igår sydde jag färdigt två bruna kjolar och ett par bruna tights till lilla T. Undrar hur det kommer sig?

7 kommentarer:

 1. Jättesöt! Å brunt är ju ursnyggt, hemma ligger en brun klänning och väntar på att bli sydd under detta sekel...

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin! Har också försökt mig på en av samma mönster men blev inte alls lika bra. Fattade inte riktigt heller om det var omlott eller inte egentligen, för den får väl ändå dras över huvudet eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, jag blev väldigt nöjd själv :)
   Det är en omlott, fast det är inte öppningsbar så som en vanlig omlottbody med tryckknappar i sidorna. Den här är bara omlott i själva halsringningen kan man säga. Den dras på över huvudet, men den är mycket enklare att sätta på än en vanlig body eftersom halsringningen blir mycket större. Hänger du med? :)

   Radera
 3. Jättefin!
  Blev nyfikn på din kam-press. Vilken har du köpt? Är på jakt efter ett bra verktyg att sätta fast knappar med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Jag har köpt en KAM-press, modell DK-93, genom babythings. Jag är inte helt nöjd med den dock, utan borde ha kostat på mig att köpa den dyrare modellen eftersom den är mer stabil samt går att slå i öljetter med. Om man bara ska använda en kam-press till hemmabruk skulle jag rekommendera en tång eftersom den är mindre, smidigare och billigare. Jag har inte testat kam-tången själv dock. Det svåra med en press i jämförelse med en tång, är att du måste slå i ena delen av tryckknappen från avigsidan, vilket gör det svårt att få dit dem på exakt rätt ställe. Finns säkert något bra sätt, men inget jag har kommit på än så länge i allafall :)

   Radera