Sidor

fredag 15 mars 2013

Jättemycket sömnad

Jaha, så har jag alltså två småbarn som håller på att växa ur sina kläder samtidigt. Det innebär sömnad enligt löpande band-principen: klipp ut massa plagg i ungefär samma färgställningar och sy sen alla sömmar som ska ha samma färg på tråden och samma färg på bandkantningen. Sen byter du trådfärg och syr alla sömmar på alla plagg som ska sys med just den trådfärgen. Faktiskt mycket
roligare än det låter och väldigt tidseffektivt!
 
 
Omlottbody från Ottobre 1/2012. Sydd i "Djurtåget" från Lilofant (ej längre i produktion). Även denna body är kantad med trevikt muddväv från Stoff och Stil.


 Omlottbody från Ottobre 1/2012. Sydd i "Fem små apor" från Liandlo och kantad med trevikt muddväv från Stoff och Stil.
 
 
Omgjort byxmönster från Stoff och Stil. Brun velour med moln från JNYdesign och muddväv samt knytband från Stoff och Stil.
 

Byxmönster från Ottobre 1/2013. Allt material från Stoff och Stil.
 
 
Klänningsmönster från Stoff och Stil, nr 63005. Sydd i "Tummelisa" från Liandlo och kantad med gul interlock från gömmorna.

 
 

Det här var bara en bråkdel av alla kläder jag har sytt under en senaste tiden, men eftersom jag är så hopplöst dålig på att ta kort så är många bilder fööör dåliga att lägga ut på bloggen :)
 
 
Dagens ååååååh!: Inte heller detta inlägg handlade om mönsterkonstruktion. Men, jag håller på och skriver för fullt! Vill bara att det ska bli bra och korrekt innan jag postar inlägget :)
 
"Lär dig mönsterkonstrukion del 3" kommer att ta upp hur man ritar ett mönster och lite om teorin bakom och så kommer du få lära dig hur du ska ta dina mått. Detta inför senare inlägg som kommer att handla om hur du gör om / ställer om ett befintligt mönster så att det passar dina egna mått.


3 kommentarer:

 1. Bruna molnbyxor, låter så hemskt men oj så fina de blev. Börjar nästan älska brunt! Tänk vad man kan ändra sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med! Visst är det märkligt? :)

   Radera
 2. Det var mycket fint på en gång, det!

  SvaraRadera