Sidor

lördag 17 november 2012

Djungeldjur

Egentligen skulle det här tyget ha blivit en långärmad tröja till lilla T men eftersom hon i princip aldrig använder luvtröjor och dyligt, kändes det onödigt att sy en sån av det här fina tyget. Däremot tycker jag det är smidigt med velourklänningar så här på vinterhalvåret eftersom det är både välklätt och lite varmare än att bara ha en tunn trikåtröja på sig.

 
Mönstret till den här klänningen är helt och hållet mitt eget och samma som jag bloggade om vid ungefär samma tidspunkt förra året, fast två storlekar större och denna gång med sidfickor.
Allt material från JNYdesign.
 
 
Det sämsta: Tyvärr blev det som jag misstänkte med fickorna, att den tunna interlocken var lite för sladdrig mot velouren, vilket fick till följd att fickorna "bubblar" sig. Bättre lycka nästa gång!
 
Det bästa: Det är det som är så härligt befriande att sy barnkläder tycker jag. När jag syr exempelvis en brudklänning till en kund, jobbar jag dels med ett tyg som kostar flera hundra kronor metern och med en kund som jag förmodligen aldrig har träffat innan. Men trots detta måste jag få till en perfekt passform till hennes kropp samtidigt som inga stygn får synas och det inte får vara några som helst felaktigheter.
Då är det väldigt skönt att sätta sig ner vid overlocken och sy färgglada plagg som nästan inte kostar någonting och där jag möjlighet att testa nya tekniker och nya mönster utan att behöva riskera någonting förutom att jag kanske får slänga plagget, vilket hittills aldrig har hänt. Allt blir inte perfekt, men jag får utlopp för min kreativitet och jag det gör att jag behåller glädjen i att sy.

1 kommentar:

  1. Man blir så himla inspirerad. Tur att min overlockmaskin är klar på servicen redo att hämtas. Får nog slänga ut man och barn en sväng i helgen och sy sy sy!

    SvaraRadera